keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

пиэтари - лахэлла я каукана

Kun matkustaa hitaasti, kiinittaa huomiota yksityiskohtiin. Mantymetsa sailyi Suomen ja Venajan jalkeen mantymetsana ja koivut nayttivat koivuilta. Mutta valkoiset teidenvarsille unohtuneet roskasakit yleistyivat.

Pietarin yleisilme oli kuitenkin siisti. Kirkkaan vihreat lehdet loistivat puissa, naiset keikailivat korkokengissa minihameissaan. Kaduilla ei ollut roskia, ei edes vodkaa lipittelevia juoppoja. Ainoastaan iloisia nuoria bisset kadessa.





Pietari tyhjentaa taskut. Kaupunki on suomalaisittainkin kallis, ainoastaan olut on ruoka-\juomaloissa halvempaa. Huokean majoituksen loytaminen kesti yllattavan kauan, joskin se oli vaivan vaarti: vanhaan kivitaloon remontoitu hostelli tarjosi kaikki mukavuudet Kulkijalle. Safka bungaa melko paljon, ja huolimattomalta viedaan iltapaivaruuhkassa tavarat (Leatherman Kick) taskusta.

Mutta! Pietari tayttaa mielen. Uskomatonta arkkitehtuuria puskee silmille sellaista vauhtia, etta raja tulee (miltei) tayteen parissa paivassa. Ihmiset ovat ystavallisia, puistot rehevia ja kaupunki sykkii Nevan kanssa kesaoiden valossa. Kyrilliset aakkoset alkavat aueta pikkuhiljaa. Eremitaasi hapotti lukuisia historiallisia taide-esineita vahtivien maatuskoiden ja loputtomien kyrillisten "tuote"selostusten muodossa, mutta sykahdytti kaikella loistollaan ja monipuolisuudellaan (worth of it-FREE for students).




Church of the Saviour on Spilled Blood eli Kirkko veren paalla eli храм спас на крови

Seuraavaksi Iloinen Sancai suuntaa Laatokan aalloille kohti Valamon luostaria, toivottavasti Kakisalmen kautta.

2 kommenttia:

  1. Sainpas rekisteröidyttyä... reissu alullaan ja silti jo jotain rullattuna. Hankkikaa tilalle vaikka perinteinen saapasveitsi.

    VastaaPoista
  2. Se oli viekas tapaus ;)

    Poistettiin jostain Pietarin basaarista sellanen halpismalli tilalle, eika bungannu paljoa!

    Mita mita, illalla stogeillaan kohti Moskovaa, tsiigataan josko Leninin skegge alkaa tutista!

    VastaaPoista