maanantai 5. heinäkuuta 2010

Isa Omena

Almaty, entiselta nimeltaan Alma-Ata eli Isa-Omena, tuntuu todella eurooppalaiselta kaupungilta Kazakstanin lansiosien aavikkoseikkailujen jalkeen. Ompusta loytyy kalliita vaatekauppoja, ylihintaisia pizzoja, kiiltavia city-maastureita ja jopa muita reissaajia. Esimerkiksi Anthony Uudesta-Seelannista oli ollut reissussa jo vaatimattomat kaksi vuotta. Oli han sentaan kaynyt pyorahtamassa kotona, mutta jatkoi pian matkaa todettuaan kaikkien ystaviensa muuttuneen tylsiksi mentyaan naimisiin. Tosi mukava tyyppi! Kavimme yhdessa oluessa meidan bongaamassa budjettikuppilassa: tavallinen ruokakauppa, jonka eteen on tuotu muutama muovituoli ja -poyta - mahdollistaa laillisen juopottelun. Seuraamme liittyi viela paikallinen Lena tyttonen, joka lausui kahealla aanellaan Jussille " Juritskaja, you are a beautiful man!"

Iloinen sancai hymyilee taas: passissa on Tadzikistanin viisumit ja Pamir-vuoristoon vaadittavat luvat. Ensi maanantaina saadaan toivottavasti Uzbekistanin viisumit ja sitten kiidetaan heti rajalle keskiviikoksi.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi6.7.10

    Juritskaja =) . Silmä mieskauneudelle on siis globaalia... Hyvä,Hyvä.

    Me ajellaan kohti Primorskia ja väistellään Purjehyökkääjiä.

    Heikki

    VastaaPoista
  2. Täällä joukko eri-ikäisiä tylsiä naimisissa olevia ihmisiä, takana perinteinen suomalainen mökkilomaviikko järven rannalla ;) . Toivottavasti saamme teidät joukkoomme ensi kesänä...

    Paljon paljon terveisiä, mm. "olkaa varovaisia" "muistakaa harjata hampaanne" "onhan villasukat mukana?" "Tiesittekö että Suomen pääministeri on Mari Kiviniemi?" "Varaamme ensi kesänä koko porukalle purjevenereissun"

    Ajattelemme teitä kovasti,

    Asta, Enni, Eevi, Kiira, Timo, äiti, iskä, mummo, Raija, Eugen, Niisku ja Lotta

    VastaaPoista
  3. Hessu!

    Joo nainhan tuo tuntuu olevan ;) Mites aijal lahteny styyrin jopi kayntiin??

    Sukulaiset!

    Loistavaa, etta onnistuitte Kirren johdolla vihdoin ja viimein kommaamaan! Kaikkiin muihin joo paitsi etta uusi paaministeri oli uusi tieto. Kuka Mari Kiviniemi? Ensi kesana on varsin hyvat saumat saada meidat vahaksi aikaa mukaan, ja mikali vene projekti onnistuu on viela paremmat saumat paasta purjehtimaan, kunhan vain jonnekkin sopivaan niemennokkaan eksytte josta voi noukkia kyytiin.

    Tultiin eilen vasyneina, mut hyvalla possiksella Uzbekistaniin, ottaen huomioon rajan, joka on yksi Keski-Aasian (rumasana). Eli meilta ei kovin montaa rahaa saatu ukotettua vaikka yrittajia matkan varrella riittaa!

    Uzbekistan ja Tashkent ovatkin vaikuttaneet sitten varsin rennoilta mestoilta ja hintatasokin on hilautunut alaspain. Huomenna illalla jatketaan Bukharaan, josta sitten muutaman paivan paasta Samarkandiin ja sielta 24.7 Tajikistaniin.

    Mekin ajatellaan teita ja ihan sikana terveisia kaikille meilta molemmilta.

    J&H

    VastaaPoista
  4. Anonyymi8.8.10

    Putosin tolle nättijussi läpälle
    - JJ

    VastaaPoista