sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Unelmien Kalifornia, Belmont, Kalifornia

Jet lagi painaa hieman vielä retkikuntaa, muttei näy tahdissa. Illalla hypätään pahamaineisen Greyhoundin kyytiin ja suunnataan kohti aurinkoa ja Losia.

Vastaanotto oli odotetun vieraanvarainen; Italaisia herkkuja ja mukavat näköalat San Franciscon lahdelle. Aurinkokin tervehti meitä säteillään ja sääennusteiden vastaisesti lämmöllään!

Näin ensikertalaisena täytyy todeta ne kliseiset ensikommentit: Kaikki tuntuu oudolla tavalla tutulta. Niin läpitunkeva on Uudeltamantereelta tullut kulttuuri ollut minunkin elämässäni ettei voi olla ihmettelemättä tuttuja elementtejä. Lähtien autotalleista, kylteistä, postilaatikoista ja vesiposteista aina ihmisten esiintymiseen ja ruuan tuoksuun. Välimatkojen suuruus ihan tuolla Friscon down townissa on tosin päässyt jo konkreettisestikin pari kertaa yllättämään. Everything is truly bigger in America!

Eilen kävimme katsomassa M:n koulun Spring Sing esityksen. Vakuuttavaa ja äärettömän mielenkiintoista. Eskari-ikäiset muksut ketkuttelivat kimmaltelevissa kledjuissa siihen malliin ettei paljon tarvitse kelailla mistä ne Idolit tulevat. Toisaalta ero Suomeen on melkoinen; meillä hoilataan virsiä hartaudella kivikasvoisina, täällä jorataan pilkesilmäkulmassa Michael Jacksonin tai Britney Spearsin tahtiin...

San Francisco on erittäin miellyttävä kaupunki. Suuren Meren rannalla ilmasto on miellyttävän kostea, eikä kylmä vaivaa talvellakaan. Maisemat vakuuttavat. Kaupunkikaava on luotisuorine katuineen ja jyrkkine mäkineen suorastaan psykedeelinen. Ja se kulttuurien rikkaus! On China Townia, Little Italya ja Hippi kommuunia. Nipponkin on vahvasti edustettuna, kuin myös afrikka.

Aika kuluu taas kuin siivillä, katsotaan minne kaikkialle sitä kerkeää!

1 kommentti:

  1. Anonyymi6.3.11

    Tsemppiä kiireiselle aikataululle... Ja älkää liikaa hypätkö mäkkärissä tms.
    Lisäsin itseni Skypeen(ärsyttää) sen takia, että saisin teidät jommankumman kiinni jokseenkin reaaliaikaisesti pientä tilannepäivitystä varten...

    Heikki

    VastaaPoista