sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Big City Hong Kong

Vaikka unet olivat sleeper-dösässä jääneet taas valitettavan vähäisiksi ja heikkolaatuisiksi löytyi "e-ville guest house" Tsim Sha Tsui:sta suhteellisen kivuttomasti. Omalaatuisen solukämpän pää oli painellut Shenzheniin joulukiireiden pakottamana mutta asunnon muut asukkaat ottivat meidät häkellyttävällä vieraanvaraisuudella vastaan. Olimme jo pystyttämässä telttaa kattoterassille, kun joku ilmoitti että "on meillä tää vuodesohvakin". Loistavaa!

Mitä mitä? Käynti oli Hong Kongissa meikäläiselle jo toinen, ja aika kului vanhoja mestoja kierrellessä, hengatessa, herkutellessa... aikalailla slow travel, slow motion hengessä. Macaulle asti sentään vääntäydyttiin ihmettelemään kolossaalisia kasinoita ja välimerenherkkuja. Hong Kongissa käytiin Lammalla ja Lantaulla, niin ja totta kai Peak:illä, siinäpä ne erikoisimmat.

Rotsi oli tyhjä mutta himaan ei ihan vielä olisi ollut hyvä matkustaa. Hong Kong oli tähän pehmeään laskuun täydellinen kohde. Suomalaisia frendejä, uskomattoman hyvää safkaa, sopivasti bileitä, melko lämmin ilmanala ja kuitenkin samalla jotain pientä nähtävää. Olo oli outo mutta seesteinen, kun joimme niitä viimeisiä Tsing tao:ja bussin takapenkillä matkalla lentokentälle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti